SUNA ACUM 0372681010        Site-ul reprezentantei Anita Dr. Helbig GmbH in Romania

Meniu
Floarea de Lotus
Prima Pagina > Floarea de Lotus

Floarea de lotus este un simbol unic si uimitor al naturii. Este un simbol universal al puritatii. Aceasta floare creste in ape tulburi si apoi se ridica la suprafata. Odata ajunsa aici infloreste cu o gratie si o frumusete spectaculoasa. La caderea noptii se scufunda din nou pentru a demonstra si mai bine miracolul naturii. Cand rasare soarele floarea reapare pastrandu-si culoarea intacta. Ea reprezinta sanatatea, onoarea si norocul.

Lotusul a fost transformat de diverse mitologii in simbolul fortei de creatie, de regula ca principiu feminin, de aici decurgand  numeroase  sensuri: sanatatea, gloria, nemurirea, puritatea, pacea sufleteasca, concordia si uitarea, germenii vitali, fertilitatea, longevitatea, posteritatea,

Un lotus frumos in crestere din noroi si apa tulbure, inseamna depasirea obstacolelor in viata, transformarea lucrurilor rele in lucruri bune chiar si in situatiile cele mai intunecate si mai triste.

De asemenea, budismul chinez pastreaza simbolul originar al nasterii lui Buddha dintr-o floare de lotus. Mitologia Indiei a facut din lotus "padma", simbolul revelatiei, al creatiei, al fortei spirituale, motiv pentru care el este un element referential extrem de frecvent in panteonul vedic. In budismul indian lotusul e simbolul pamantului, dar si al puritatii si frumusetii.

Lotusul semnifica, dintre toate tipurile de flori, puritatea suprema si perfectiunea deoarece se ridica gratios din pamantul ud, mai frumoasa decat orice. Fiecare parte a acestei plante, de la radacina pana la petale, are calitati tamaduitoare. Din punct de vedere ezoteric, floarea de lotus ne încarca spiritual si ne ofera splendoare exterioara, aratandu-ne adevarata fata a realitatii.

Lotusul sporeste chi-ul armonios ce trece prin usa.

Atrage ocazii fericite in viata dumneavoastra, daca este amplasat intr-un vas cu apa sau in fantanile arteziene de gradina. 
Floarea de lotus  exprima bucurie, puritate.

Asezati 3 lotusi in templul dumneavoastra personal sau locul de meditatie, rugaciune, pentru o mai buna concentrare si echilibru sufletesc.  

ANPC
Gentle Care © 2024